С какво ще запомним този ден?  В Холандия собственикът на жилище

...
С какво ще запомним този ден? 
В Холандия собственикът на жилище
Коментари Харесай

Как се прави в Холандия: Собственикът на жилище отговаря пред останалите за своя наемател

С какво ще запомним този ден? 

В Холандия притежателят на жилище в постройка носи отговорност пред останалите притежатели, в случай че наемателят му аргументи вреди. А наемателят съблюдава разпоредбите и отговорностите, написани в контракта, другояче ще му " покажат вратата " - още от коментара на Елица Йорданова, която от години живее в Амстердам след малако в Podcast новините. 

И още от тематиките, които ще чуете:

Щетите след наводнението в Карловско са за над 70 млн. лв., а описването им продължава. Само вредите по обществената инфраструктура са за над 50 млн. лв., обяви кметът на община Карлово Емил Кабаиванов, който участва в днешното съвещание на държавното управление, на което стана ясно, че България ще изиска помощ от Брюксел за възобновяване на вредите. Всички дърва, донесени от придошлите води в карловските села, ще останат за локалното население. Ще бъдат осъществени и инспекции на място, с цел да се откри имало ли е противозаконна сеч, която да е причина за бедствието.

Средната годишна сметка за ток на битовите клиенти у нас е 836 лв., пресметнаха от КНСБ. За да я заплати съгласно синдикатите, един служащ на минимална заплата от 710 лв. на месец, би трябвало да се труди 36 дни. От КНСБ цитират разбор на Европейската конфедерация на профсъюзите, съгласно който междинната годишна сметка за ток към този момент е по-висока от месечната заплата на нископлатените служащи в множеството държави-членки. Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен разгласи, че комисията ще изиска таван на цените на съветския газ, ще предложи и наложителна цел за понижаване потреблението на сила в пиковите часове. Руският президент Владимир Путин пък съобщи, че Русия ще спре да доставя газ и нефт, в случай че бъде натрапен таван на съветските енергийни запаси.

Oколо 300 състезателки от 62 страни ще вземат участие на Световното състезание по художествена гимнастика, което ще се организира от 14 до 18 септември в " Арена Армеец " в София, съобщи " Корнер ". Надпреварата е първа олимпийска подготовка за Игрите в Париж 2024-та. Първите три в многобоя при дамите и при ансамблите ще завоюват квоти за олимпиадата. България ще бъде показана от отбор дами, Боряна Калейн и Стилияна Николова. В София ще дойдат общо към 700 души, измежду които 85 самостоятелни гимнастички, 30 ансамбъла, треньори, президенти на национални федерации, 35 представители от международната централа на Международната федерация по гимнастика, към 40 публични лица, близо 100 публицисти и други. Темата на Световния шампионат е " Цветовете на ритъма ", а задачата е представянето на българския фолклор пред света. 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast вести: 



Какво ни впечатли доскоро?

Сингапур кръсти орхидея на президента на Филипините. Как се назовава към този момент растението и за какво го кръщават точно на Фердинанд Маркос-младши чуйте в Podcast новините. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР